Man falder automatisk ned i tempo grundet naturen i det smukke Ebberød tæt på Birkerød. Her opfører Rudersdal Kommune nye bygninger til Botilbuddet Bøgelunden og Daghjemmet Bøgen.
Boligerne er disponeret i to separate toetagers bygninger, der er udformet som to hestesko, der ligger over for hinanden en smule forskudt.
De nye bygninger falder blødt og harmonisk ind i den øvrige blandede bygningsmasse fra forskellige tidsperioder. Som to brikker til det samlede puslespil. Facadernes rødbrune teglstensbeklædning og brug af lærketræ læner sig både op ad de naturskønne omgivelser og de omkringliggende bygninger.
Bygningernes udtryk er meget forskellige, alt efter om det er facaden rundt om hesteskoen – eller inde i hesteskoen. Rundt om hesteskoen er der skåret huller ind i bygningen til altannicher, der samtidig rækker et stykke ud af facaden. Her er værn af galvaniseret stål, og så er der indbygget en siddeniche beklædt med lærketræ på altanen. På den måde trækkes naturen med helt ind i boligen.
Inde i gårdmiljøet er der brugt lærketræ på facadedelene, og her er store gulv-til-loft vinduespartier på begge etager. Begge dele er med til at give et lyst og luftigt facadeudtryk. På hver bygning er der tre selvstændige taghuse til de tekniske installationer. Her er flade tage beklædt med tagpap og skrå tage med røde Neoplate-tegl.

Projekt

Neoplate – Ebberød Botilbud

Arkitekt

-

Udførselsår

2018

Relaterede produkter

Beklager, vi kunne ikke finde nogen relaterede projekter.